Ismét halálos vonatbaleset történt: Szentesnél ketten meghaltak

HÍREK Admin Saturday 21st September 2024

Halálos vonatbaleset: Szentesnél ketten meghaltak, miután az autó sofőrje az érkező szerelvény elé hajtott, közben a Balatonnál 3 embert elgázolt a vonat.

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este. A baleset Szentes és Csongrád között egy andráskereszttel megjelölt vasúti átjárónál történt, a Szentesről Kiskunfélegyházára 18:32-kor elindult személyvonattal. Közben a Balatonnál három embert elgázolt a vonat.

Nem állt meg az autó.
A személyvonat Csongrád irányába haladt, amikor a neki jobbról érkező autó a STOP táblával jelzett és andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban a sínekre hajtott és összeütköztek. A vonat mintegy 100 méteren át tolta maga előtt a gépkocsit, amiben ketten ültek.

Meghalt a sofőr.
Az autót vezető férfi azonnal életét vesztette. Az autó női utasát a mentők megpróbálták újraéleszteni, de ő is belehalt sérüléseibe. A vonaton négy utas és a két fős személyzet utazott, ők nem sérültek meg. A helyszínelés és a műszaki mentés több órán át tartott, amelyben a szentesi és a csongrádi tűzoltók vettek részt.

Nem jártak a vonatok.
A balesettel kapcsolatban a MÁV közlése szerint a két állomás között nem közlekedtek a vonatok a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbusz szállította Szentesről Kiskunfélegyházára.

3 embert gázolt el a vonat.
Szerdán három embert gázolt el a vonat. Hajnalban Siófokon, majd Zalában gázolt el a vonat egy-egy embert. Szerda délben pedig Felsőgödön ütött el egy járókelőt a vonat. A gázolásokról szóló cikkünket ide kattintva tudod elolvasni.

Halálos baleset a 81-esen.
Kamionba rohant egy motoros a 81-es főúton, Magyaralmás térségében. Szemerei Péter rendőrségi szóvivő elmondta, elsődleges információk szerint egy előzési manőver következtében történt a baleset. A szóvivő megerősítette, a baleset következtében a motort vezető férfi a helyszínen életét vesztette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *