Robog felénk az ítéletidő: már ki is adták a riasztást

Robog felénk az ítéletidő: már ki is adták a riasztást

A meteorológusok figyelmeztetnek: szerdán még tavaszias időre számíthatunk, de csütörtökön drasztikus változás következik be, viharos szelekkel kísért ítéletidő érkezik.


A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán egy széteső front hoz kisebb esőt és záporokat, de a nap folyamán a nap is kisüt. Este azonban nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely előrevetíti a közelgő időjárási fordulatot.


“Az általában nyugati, északnyugati szél több helyen lesz élénk, majd délután délnyugatira, délire fordul a légáramlás, és átmenetileg mérséklődik.


Csütörtökre a változás határozottan érezhető lesz. “Jobbára erősen felhős lesz az ég, néhány órás napsütés reggel a keleti határvidéken, napközben a Nyugat-Dunántúlon lehet” – jegyzi meg az előrejelzés, hozzátéve, hogy a délnyugati, déli szél a Dunántúlon megerősödik, sőt, viharos széllökések is várhatók.

A csütörtöki viharos szél miatt négy vármegyére már ki is adták a riasztást. A brutális szél veszélyezteti a közlekedést és a mindennapi tevékenységeket, így a meteorológusok óvatosságra intenek.
A riasztás kiadása arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet az elkövetkező órákban és napokban várható időjárási körülményekre, különösen a szélerősödésre és annak lehetséges következményeire.

Forrás

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *