Videó ahogy kínlódik Karsai Dániel. Nagyon rossz hírek jöttek..nagyon sokat romlott az állapota, már nem képes beszélni ,és szondán…

Videó ahogy kínlódik Karsai Dániel. Nagyon rossz hírek jöttek..nagyon sokat romlott az állapota, már nem képes beszélni ,és szondán…

Az ALS betegséggel küzdő alkotmányjogász már telefont és tabletet sem tud segítség nélkül használni, úgy érzi, hogy teljesen elvesztette a magánszféráját.

Kedd este a Bibó István Szakkollégium vitaestet rendez az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az életvégi döntés kérdésköréről, ahová Karsai Dánielt is meghívták. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, és a legális eutanázia lehetőségéért küzdő alkotmányjogász a Facebookon azt írta:

Sajnos a vitán egészségi állapotom miatt nem tudok részt venni. Ez volt bibósként különösen fáj.

Az eseményre ezért egy háromperces videót küld Karsai, amelyet online is meg lehet nézni.

„A téma ugyebár az emberi méltóság. Én két hónapja nem tudok modern technikát használni, mobilt, tabletet, a legbensőségesebb üzeneteimet is valaki más nézi meg nekem és válaszol helyettem.

A magánszférám a szó szoros értelmében eltűnt”

– mondta a felvételen. Ezután bemutatott egy olyan fejpántot, amelyhez hozzá lehet erősíteni egy érintőceruzát, amelynek a segítségével most újra képes tabletet kezelni. Az eszközt két hete kapta, azt mondta: „Ha lassan is, tudok gépelni. Elképesztő jó érzés volt.”

A videót azzal a kérdéssel zárta:

Önök szerint ez a helyzet teljességgel méltóságteljes?

@karsai.dniel

Lakoma

♬ eredeti hang – Karsai Dániel

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *