Pusztító vihar csapott le a nagy meleg után: 5 ember meghalt, köztük két gyerek!

Pusztító vihar csapott le a nagy meleg után: 5 ember meghalt, köztük két gyerek!

A nagy erejű szél miatt 5 ember is életét vesztette Lengyelországban hétfőn. Nők és két gyerek is van a halálos áldozatok között.

Lengyelországban is szokatlan meleg volt az elmúlt napokban, amit egy óriási vihar követett hétfőn. A Tátra legmagasabb részein a 155 km/órás szél tombolt a Guardian szerint.A helyi tűzoltók jelentése szerint Rabka-Zdrój városában történt az egyik baleset, ahol az erős szél kicsavart egy fát, amelynek következtében két nő és egy 6 éves gyerek vesztette életét.

A magyarok által is gyakran látogatott Zakopaneban is halálos áldozatok követelt a vihar. Itt is a kidőlő fák okozták a tragédiát. Életét vesztette egy kisgyerek, amikor rádőlt a viharban egy fa, valamint egy nő is, akinek az autójára zuhant rá.

A helyi jelentése szerint hétfőn összesen 140 alkalommal riasztották a tűzoltókat a térségbe, hogy megtisztítsák az utakat a kidőlt fáktól, valamit segítsenek a leszaggatott háztetők miatt a tulajdonosoknak.

A lengyelekhez hasonlóan, a napokig tartó szokatlanul meleg időjárást itthon is erős szél követi: szinte az ország egészére elsőfokú riasztást adtak ki kedd reggel az erős szél miatt, amit helyenként zivatarok és eső is kísér.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *