Szörnyű hír érkezett a facebookról és Mark Zuckerbergről

Szörnyű hír érkezett a facebookról és Mark Zuckerbergről

Ennyit bukott Mark Zuckerberg a Facebook és az Instagram tegnapi leállása miatt

A Facebook alapítójának jelentős anyagi veszteségeket okozhatott az előző napi kétórás szolgáltatási kimaradás. A Velvet hírportál is megjelentette, hogy a Meta platformjai – beleértve a Facebookot, az Instagramot és a Messengert – ideiglenesen nem voltak elérhetőek, ami kizárta a felhasználókat a szolgáltatásaikból.

Szakértők szerint ez a technikai zavar nemcsak a felhasználókat hozta zavarba, hanem Mark Zuckerberg számára is jelentős anyagi veszteséget jelentett.

A Daily Mail arról számolt be, hogy Dan Ives, a Wedbush Securities New York-i pénzügyi elemzője és ügyvezető igazgatója szerint Zuckerberg az említett két órában körülbelül 100 millió dollár, azaz körülbelül 36 milliárd forint nagyságrendű veszteséget szenvedhetett el.

Meta „technikai problémákat” okolta a kimaradásért, így a történtek rejtélyekbe burkolóztak.

Egy Facebookon belüli forrás azt mondta a DailyMail.com-nak, hogy a cég belső rendszerei is leálltak, ami okozhat problémákat.

A Facebook és a Messenger hibái akkor jelentek meg, amikor észrevették, hogy kirúgták őket a fiókjukból, és nem tudnak újra bejelentkezni – még a megfelelő hitelesítő adatokkal sem.

Eközben az Instagram hírfolyama hibaüzenetet kezdett megjeleníteni.

Bár a problémákat röviddel 12 óra után orvosolták, sokan kíváncsiak, mennyibe került ez a közösségi média óriásának.

A Meta árfolyama is 1,5 esett, amikor a kibocsátási jelentések áradni kezdtek délelőtt 10 óra körül, azóta 1,6 esett.

Dan Ives, a New York-i Wedbush Securities igazgatója a DailyMail.com-nak elmondta, hogy a Meta milyen 100 millió dolláros bevételtől esett el reggel a platformok minden leállása miatt.

A Meta „technikai problémákat” okolta a kimaradásért, de további részleteket sem közölt

Egyes problémákkal küzdő emberek kezdetben azt hitték, hogy feltörhették a fiókjukat, de az X-en több mint 80 000 bejegyzés található arról, hogy a Facebook és az Instagram leállt.

Egyesek azt sugallták, hogy a kiesés „kibertámadás” volt, ahogyan a szuperkedden történik, amikor több államban elnökválasztási előválasztást tartanak.

Jake Moore, az ESET technológiai szakértője és biztonsági tanácsadója szerint a kibertámadás lehetséges, de nem lehetetlen.

„A Facebook már ennek korábban is leállt, de számos oka lehet” – mondta a MailOnline-nak.

“Bár nagyon valószínűtlen, hogy kibertámadásról van szó, soha nem lehet teljesen kizárni, de sokkal valószínűbb, hogy egy újabb belső hálózati probléma.”

Kerri Lisenbigler, a TheRevOpsTeam szerkesztője szerint a leállás „bosszantó”, de komoly „semmi túl komoly”.

„Nem ez az első alkalom, hogy ez történik, és nem is az utolsó” – mondta a MailOnline-nak.

„A nagy platformok, mint például a Facebook és az Instagram (és most a Threads) hatalmas mennyiségű forgalmat és adatot kezelnek a nap minden órájában.

„Ez azt jelenti, hogy egy kisebb hiba vagy emberi kiszolgálóhelyiség-hiba könnyen áthidalhatja a felhasználók millióit.

“Ezek a dolgok csak akkor adnak okot az aggodalomra, ha a Meta csapatainak néhány órán belül nem sikerül visszatenni a dolgokat az internetre, amikor az emberek elkezdenek spekulálni egy kibertámadás lehetőségéről.”

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *