Óriási a baj! Elájult a pilóta, lezuhant a repülő, többen meghaltak
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.

Óriási a baj! Elájult a pilóta, lezuhant a repülő, többen meghaltak

Két ember életét vesztette, miután a Malawi-tóba zuhant egy kisrepülőgép. Egy fiatal nő csodával határos módon túlélte a szerencsétlenséget. A nő az ablakon keresztül menekült ki a süllyedő gépből, majd egy helyi halász mentette ki a tóból. Később kórházba szállították, de a balesetben csak kisebb sérüléseket szenvedett, így hamar hazatérhetett.

A kedden történt légi balesetben a Cessna zimbabwei pilótája és egy 29 éves holland férfi életét vesztette, egy 22 éves holland nőnek azonban az ablakon át sikerült kijutnia a süllyedő repülőgépből, majd egy helyi halász kimentette a tóból – közölték szerdán a malawi hatóságok.

A pilóta eszméletét vesztette
A baleset túlélője csak kisebb sérüléseket szenvedett az arcán, így szerdán már el is hagyta a kórházat. A repülőgép a kelet-afrikai ország északkeleti részén, Nkhotakotából szállt fel és a 200 kilométerre fekvő főváros, Lilongwe térségébe tartott – írja az MTI.

A megmenekült fiatal nő elmondta, hogy az 50 éves pilóta menet közben eszméletét vesztette. A Malawi-, más néven Nyasza-tó Afrika harmadik legnagyobb és második legmélyebb tava.

Forrás

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *