Most érkezett a döbbenetes hír – minden 65 év feletti nyugdíjast érint!

HÍREK Admin Sunday 7th July 2024

A Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara között együttműködési megállapodás született annak érdekében, hogy a 65 év felettiek könnyebben hozzájussanak a számukra szükséges gyógyszerekhez.

Az együttműködés első lépése a gyógyszerészek edukációja és támogatásuk biztosítása a Gondosóra program népszerűsítéséhez.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke kiemelte, hogy a pilot program során modellezték, hogyan biztosítható a gyógyszerek elérése a gyógyszertárral nem rendelkező kistelepüléseken.

A Gondosóra program ebben a folyamatban kritikus szerepet játszhat, és megoldást kínálhat az ilyen helyzetekre.

A Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Juhász Roland elmondta, hogy jelenleg mintegy 600 ezer ember használja a Gondosóra készüléket, és minden negyedik 65 év feletti rendelkezik ilyennel.

A program további szakaszaiban a diszpécser szolgálatok felkészítést kapnak arra, hogy segítsék a kistelepüléseken élők gyógyszerellátását tájékoztatással és információval, anélkül, hogy gyógyszerészi feladatokat végeznének.

A Gondosóra program célja, hogy biztonságosabbá és zavartalanabbá tegye a gyógyszerellátást az idős lakosság körében. Juhász Roland elmondta, hogy a diszpécserszolgálaton naponta átlagosan háromezer hívás érkezik, melyek egy része konkrét segélykérés.

Az indulás óta több mint tízezer esetben fordultak segítségért a rászorulók a diszpécserszolgálathoz.

A program kapcsán pozitív visszajelzéseket kapnak a felhasználóktól, és egyre több szakmai szervezettel kötnek együttműködési megállapodást, mint például a mentőszolgálat vagy a polgárőrség.

A Gondosóra program így egyre szélesebb körű támogatást és elismerést kap a lakosság és a szakmai szervezetek részéről egyaránt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *