Rendkívüli nyugdíjemelés – Így kaphat több nyugdíjat!!!

Rendkívüli nyugdíjemelés – Így kaphat több nyugdíjat!!!

Kevesen tudják, de a nagyon alacsony – 120 ezer forintot meg nem haladó – nyugellátások esetében kérhető az ellátás méltányosságból történő nyugdíjemelés.

A méltányossági nyugdíjemelés havonta 3-8 ezer forintot jelenthet pluszban, mely beépül a nyugdíjba – írja a Pénzcentrum.hu.

A Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján található tájékoztatás szerint méltányosság alapján kérhető bizonyos nyugellátások méltányosságból történő emelése.

Emellett kérhető a nyugellátás méltányosságból történő megállapítása, egyszeri segély, valamint az árvaellátás méltányosságból történő meghosszabbítása is, ebben a cikkben azonban most csak a nyugdíjak méltányossági emelésével foglalkozunk részletesen. A további esetekről a MÁK honlapján érdemes tájékozódni.

Ki részesülhet kivételes nyugdíjemelésben?

A MÁK tájékoztatása szerint kivételes nyugellátás-emelés engedélyezhető a nyugellátásban részesülő, az öregségi nyugdíjkorhatár fölötti személynek, a megváltozott munkaképességű özvegyi nyugdíjasnak; az özvegyi nyugdíjasnak, ha fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodik; továbbá az árvaellátásban részesülő személynek.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *