Feljelentést tett Tóth Vera, miután kínos dolog derült ki a férje kisboltjáról

Feljelentést tett Tóth Vera, miután kínos dolog derült ki a férje kisboltjáról

A Momentum két politikusa azzal vádolta meg Tóth Veráékat, hogy szabálytalanul kaptak 39 millió forintos támogatást a Magyar Falu Program keretében – írja az rtl.hu.

Az énekesnő viszont arról írt, hogy a kisboltban nincsen részesedése, és nincs közös családi cége a férjével.

A Momentum alelnöke és Beck Engelbert palkonyai polgármesterjelölt szerint „ez a bolt tulajdonképpen egy kiváló delicates gourmet bolt, a turisták nagyon örülnek neki, én is szeretek oda járni, de alapvetően azokat a napi szükségleti dolgokat, amik egy falusi embernek kellenek, azokat nem lehet kapni. Nem ebben az árkategóriában és nem az a termékcsalád van ott”.

Szerintük viszont a pályázat világosan kimondja, hogy „a kistelepülési üzletek támogatásának célja 2000 fős vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létesítése vagy támogatása”. Úgy látják, ez a kritérium a legkevésbé sem valósul meg a „drága gourmet-termékeket áruló boltban”.

Az énekesnő a Facebook oldalán reagált a bejegyzésre. Közleményében arról ír, hogy „a férje, Pauli Zoltán más pályázókkal együtt a Magyar Falu Program pályázatán tisztességes úton indult, mint ahogy azt mindig is tette az elmúlt 20-évben”. Hozzátette:

videóban említett kisboltban részesedésem nincs, közös családi cégünk nincs, önálló, saját cégem tevékenységi köre az előadóművészi szakmámhoz kapcsolódik. A videóhoz tartozó posztban a nagyobb figyelemfelkeltés érdekében és további hangulatkeltés céljából nevem felhasználásra került jogtalanul, ezen tevékenységre vonatkozóan a feljelentést a mai nap folyamán megtettem a Siklósi Rendőrkapitányságon

– írta bejegyzésében Tóth Vera.

Pauli Zoltán a hvg.hu-nak azt mondta, szerinte a videó a “helyi momentumos polgármesterjelölt és az őt támogató mozgalom egyoldalú, meggyőződés nélküli véleménye”. Szerinte lejárató kampány folyik ellenük, és semmi sem igaz abból, ami a felvételen elhangzik.

Azt mondja, hogy a három éve nyitott üzletében valóban árusítanak delikatesz termékeket, de megtalálhatók a lakossági, nem prémium áruk is. A vegyes kínálat oka, hogy meglátása szerint csak így tartható fenn egy kisbolt falun, csak így nem fog idő előtt megszűnni az üzlet.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *