TÚL KORÁN ÖRÜLTÜNK, EKKOR ÉRKEZIK A BRUTÁLIS LEHŰLÉS MAGYARORSZÁGRA!

TÚL KORÁN ÖRÜLTÜNK, EKKOR ÉRKEZIK A BRUTÁLIS LEHŰLÉS MAGYARORSZÁGRA!

Hétvégén már 25, egyes helyeken 29 fok is lehet, míg a jövő hét közepére megérkezik a több mint 10 fokos lehűlés!

Húsvéthétfőn még nyár volt, majd másnap már fázósan húztuk össze magunkon a kiskabátot. Bár az április a legszeszélyesebb hónap az évben, ezt a hatalmas hőingást nagyon sokan nehezen viselik. A rossz hírünk az, hogy hamarosan újra át kell élnünk mindazt, amit cirka egy héttel ezelőtt. Akkor nézzük a részleteket.

A mostani hétvégén igazán nem lehet majd panaszunk az időjárásra. Bár pénteken, április 5-én délután közepesen felhős időre és kiskabátos időre számíthatunk helyenként erős széllel, szombaton és vasárnap már-már a nyarat idéző hőmérsékletekre készülhetünk.

koponyeg.hu prognózisa szerint a hajnali 12-13 fok után napközben a maximumok elérhetik a 25 fokot is. Ha pedig a met.hu előrejelzését nézzük, a napközbeni csúcshőmérséklet elérheti a 26-27 fokot is. Az igaz, hogy nem lesz egész nap verőfényes napsütés, de összességében kevés felhőre számíthatunk, csapadék pedig nem valószínű.

Vagyis érdemes kihasználni ezt a két napot és kiszabadulni a természetbe. Akár egy kerti bográcsozás, kirándulás, vagy egy vízparti séta is üdítő lehet a hétvégén. A met.hu számításai szerint a jövő hét elején még fokozódik is egy kicsit a felmelegedés, kedden már az ország egyes részein 29 fokot is mérhetünk. 

Szerdától azonban jön a feketeleves, amely sokaknál fog vérnyomás problémákatfejfájást, álmosságot és akár feszült lelkiállapotot eredményezni. A koponyeg.hu szerint április 10-én már csupán 17-18 fokig melegszik fel a levegő, ami nagyjából 10 fokos lehűlést jelent majd. 

Ez az időjárás pedig a mostani prognózis szerint legalább április közepéig ki is tart majd, így érdemes lesz ezen a hétvégén szabadtéri programokat szervezni, hiszen az AccuWeather áprilisi előrejelzése szerint ilyen meleg idő, mint amire ezen a hétvégén számíthatunk, már nem lesz több áprilisban.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *