Ütős hírek a gázárakról – Meglepetés lesz a gázzal fűtőknek, a mennyit mostantól fizetni kell 1m3 gázért!

Ütős hírek a gázárakról – Meglepetés lesz a gázzal fűtőknek, a mennyit mostantól fizetni kell 1m3 gázért!

A 1m3 gáz mostani ára meglepetést okoz a gázfűtésben számító lakosságnak!

Bomba hír a gázzal fűtőknek – a mostani árat lehetetlen kikalkulálni! Már ötszöröse a normálnál magasabb árat kell fizetnünk a gázért! Hosszú hónapok óta esik az Oroszországból érkező importgáz ára, de a kormány már egy éve nem változtatott a lakossági gáztarifákon. A tavalyi évben Júliusban az a közvetített gáz Olaszországból 125 forintba került, miközben a kormány a otthonoknak az átlagfogyasztás felett 676 forintos köbméteráron adja tovább.

Az orosz gáz ára már kilencedik hónapja csökken, de a köbméterenkénti ár még mindig 166 forint felett van – áll a 24.hu legfrissebb uniós statisztika alapján. Azt is megemlítik, hogy a 125 forintos júliusi köbméterár csak 1,2-szerese a rezsicsökkentett, 102 forintos árnak, de komolyan lemarad az átlagfogyasztás felett számított 676 forintos ártól,

A világpiaci tarifa 1020 forint,

amit a kormány az energiacsúcson tálalt elő a 2022-es költségvetésbe. Ezen eredmények alapján módosították a rezsitarifákat is 2022 augusztusától.

Júliusban az orosz importgáz-számla meghaladta az 51 milliárd forintot. Ez 2023-ban a legalacsonyabb összeg, míg januárban hasonló mennyiségért négyszer ennyit kellett fizetni. Az utóbbi kétszerénél is olcsóbb volt a júliusi gázáram. A gáz ára folyamatosan emelkedik.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *