Hetei lehetnek hátra Karsai Dánielnek? A testvére aggasztó bejelentést tett pár perce

Hetei lehetnek hátra Karsai Dánielnek? A testvére aggasztó bejelentést tett pár perce

Karsai Péter az RTL Klub Reggeli című műsorában arról beszélt, hogy még az orvos szerint is megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra a testvérének. Azt is kijelentette, hogy “Dani után” mindenképp továbbfogja vinni a testvére ügyét. 

Mint ismert, Karsai Dániel alkotmányjogász-ügyvéd tavaly számolt be arról, hogy gyógyíthatatlan betegségben, ALS-ben szenved.

Az atv.hu folyamatosan beszámol Karsai harcáról, többek között arról is, hogy az alkotmányjogász augusztus elején keresetet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, mivel álláspontja szerint az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma az alapvető emberi jogokat sérti.

Az alkotmányjogász korábban közölte azt is, hogy várhatóan májusban lesz döntés a strasbourgi per ügyében

“Mindenképp tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után” – mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában Karsai Péter azzal kapcsolatban, hogy ha testvére, Karsai Dániel nem éli meg a strasbourgi döntést, ő folytatja majd a harcot. Péter arról is beszélt, hogy a testvére orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje lehet hátra – szemlézte a 24.hu.

“Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni” – fogalmazott. Elmondta azt is, hogy az alkotmányjogászt szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, olykor ő is nála alszik. 

Arról is beszámolt, hogy van olyan erős fájdalma Dánielnek, amelyre nincs gyógyszer. – mondta.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *