Kigyulladt egy Hotel Magyarországon!!!

Kigyulladt egy Hotel Magyarországon!!!

Szombaton délelőtt tűz keletkezett egy visegrádi hotelben. A Feketehegy utcába riasztották a tűzoltókat.

Kigyulladt, és teljes terjedelmében ég a visegrádi Silvanus Hotel negyedik szintje, a Feketehegy utcában – írja a katasztrófavédelem.

A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként – mondta Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott – közölte.

Az Index egyik olvasója beszámolt róla, hogy a lángok olyan magasra csaptak, hogy azokat a folyó túlpartjáról is látni lehetett. Egy másik beszámoló szerint a túloldalról reggel 6 óra óta látni, ahogy az egész Visegrádi-hegyet befedte a füst.

A visegrádi káresemény helyszínéhez vezető utakat, a Panoráma utat és a Simontornyai utat a rendőrség teljes szélességében és hosszában lezárta. Úgy tudjuk, hogy a falu belterületéről sem lehet megközelíteni a helyszínt, és mindenkit visszafordítanak.

Megkerestük az Országos Mentőszolgálatot is, akik beszámoltak arról, hogy három mentőhelikopter és számos mentőautó érkezett a helyszínre, valamint, hogy az épületet elhagyók számára a Katasztrófavédelem segítségével egy Volánbuszt biztosítottak melegedési lehetőségként.

Az épületből mindenkit kimenekítettek, és egyelőre sérültet sem kellett ellátniuk.

Az M1 tudósítója a helyszínről beszámolt arról, hogy az oltás továbbra is zajlik, azonban a tűzoltók vízhiánnyal küszködnek, ezért a tűzoltóegységek folyamatosan hozzák az utánpótlást. Sajnos a szél sem segíti a munkájukat, de továbbra is megfeszített tempóval dolgoznak.

A csatorna videóján azt lehetett látni, ahogy menekítik ki a szálloda vendégeit. Többen közülük köntösben és törölközőben voltak, mivel hirtelen kellett elhagyniuk a lángoló épületet, ahol a tűz szobáikra is kiterjedt.

https://youtu.be/wdQp_zCmZQY?si=JaCrAod4XBKhNbAY

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *