Megszólalt a pedofil ex-igazgató áldozata: “gyalázatos és szégyenteljes a kegyelmi döntés”

Novák Katalin távozásának mély és jelentőségteljes üzenetet tulajdonít egy a bicskei gyermekotthon volt pedofil igazgatójának egyik sértettje, aki szerint ez az esemény egy reményteljes kezdete lehet valaminek, de fontos, hogy tettek is kövessék.

Pop Mert, aki az ATV Egyenes Beszéd című adásának vendége volt, elárulta, hogy számára megdöbbentő volt megtudni, hogy Balog Zoltán is érintett volt a kegyelmi döntésben.

Pop Mert 2002 és 2010 között élt a bicskei gyermekotthonban, ahol többek között őt is zaklatta a korábbi intézményvezető. Egy másik gyermek öngyilkossága után, 2016-ban, másnap felkereste a rendőrséget, hogy feljelentést tegyen.

Beszélt arról is, hogy a nyolc év alatt nem kért segítséget, és amikor 2011 körül a zaklatások miatt vizsgálatok folytak, akkor sem állt elő azzal, hogy őt bántalmazták. Elmondása szerint sok időbe telt, mire önvizsgálattal feldolgozta a történteket. Pop Mert hozzátette, félt a társadalmi megbélyegzéstől és azt gondolta, nehezen tudná bebizonyítani a tiszteletnek örvendő igazgató ellen, hogy mi történt vele.

Ilyenkor a szégyenérzet is elnémítja az embert, hiszen az áldozat azt gondolja, a cselekmény részeseként talán ő is akarta ezt – fogalmazott.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *