Újabb szörnyű halálos vonatbaleset történt

Uncategorized Admin Sunday 7th July 2024

Súlyos vasúti baleset történt a Maroshévíz és Galócás közötti Urmánczy-hídnál, halálra gázolt egy személyt a vonat – adta hírül WhatsAppon az ISU, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség február 5-én, hétfőn hajnalban.

Közleményük szerint a baleset helyszínére a maroshévízi tűzoltóság csapatai érkeztek tűzoltójárművel és elsősegélynyújtó egységgel (SMURD), emellett a rendőrség és mentőszolgálat munkatársait is riasztották, már késő volt.

Legutóbb egy héttel korábban számoltunk be hasonló esetről, akkor a csíkszentkirályi állomáson gázolt halálra egy személyt a vonat.

este egy személyt elütött a vonat a csíkszentkirályi állomás Csíkszereda felé vezető kijáratánál. A helyszínre a csíkszeredai katonai tűzoltóság, a megyei mentőszolgálat és a rendőrség szállt ki. Az első információk szerint a személy elhunyt, írják.

Hozzátették, a IR 406-os vonat Brassóból Budapestre tartott, a vasúti forgalom egy időre leállt, valamivel 22 óra előtt indították újra.

Ugyanezen a napon 11 óra 30 perc körül a gyergyószentmiklósi rendőrség munkatársai egy közlekedési balesethez mentek ki az E578-as jelzésű út, Gyergyószentmiklós és Gyergyószárhegy közötti szakaszára. Egy 44 éves gyergyószárhegyi férfi személygépkocsijával elütött egy 65 éves gyergyószentmiklósi nőt, aki szabálytalanul kelt át az úttesten. A nőt kórházba szállították orvosi ellátásra.

A rendőrség alkoholtesztet végzett a sofőrön, az eredmény negatív lett. Vizsgálat indult gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt.

Szombaton

Gyergyótölgyesen egy lakóházban és melléképületében (istálló és nyári konyha) ütött ki tűz, 15 órakor értesítettek erről az ISU munkatársai. A helyszínre a katonai tűzoltóság ment ki egy habbal és vízzel oltó járművel, a maroshévizi egység szintén egy tűzoltó járművel, egy SMURD mentőautó, illetve a tölgyesi, borszéki és gyergyóhollói önkéntes tűzoltókat is riasztották.

A tűzoltók érkezésekor a tűz a lakóépületre és a közvetlen közlében lévő melléképületre terjedt ki, mintegy 200 négyzetméteres területen. A nyári konyhából 3 gázpalackot evakuáltak. Nem sokkal 19 óra után sikerült eloltani a tüzet.

A tulajdonos, egy nő, pánikroham jeleit mutatta, rajra a mentőszolgálat borszéki egysége segített. A második személy, egy férfi elsőfokú égési sérüléseket szenvedett az arcán és a felső végtagjain, őt a SMURD legénysége látta el, elutasította, hogy kórházba szállítsák – írja az ISU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *