Olyan melegfront érkezik MA amire Feburárban még nem volt példa! Nézzétek hány fok lesz a hétvégén és jövőhéten! Rügyeznek a fák, virágzik a hóvirág ORSZÁGSZERTE!

Uncategorized Admin Sunday 7th July 2024

Az előrejelzés szerint a következő napokban hasonló időjárás várható, minimális erősségű széllel és kevés csapadékkal, ám februárhoz képest szokatlanul meleg időre számíthatunk, helyenként akár 20 fok is lehet. Ennek ellenére a korai tavasz okozta öröm nem feltétlenül indokolt, mivel számos negatív következménnyel járhat, többek között a mezőgazdaságra és az ökoszisztémára gyakorolt hatások miatt. Mutatjuk mi vár ránk: 

Pénteken a változóan felhős égbolt mellett több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Keleten és északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a párás, felhősebb időjárás, és ezen területeken időnként vegyes csapadék is előfordulhat. A nap késő délutáni és esti óráitól kezdődően nyugati irányból sűrűbb felhőzet érkezik.

Az északnyugati szelek széles körben élénkülnek fel, egyes helyeken megerősödnek, míg keleten és délnyugaton a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 5 és 9 fok között alakulnak, de a keleti, tartósabban felhős területeken hűvösebb időre kell készülni. Késő estére a hőmérséklet -1 és +6 fok közé csökken.

Péntek estétől a felhőzet nyugatról egyre inkább megnövekszik és kelet felé halad. Néhol gyenge eső, északkeleten vegyes csapadék is hullhat. A Nyugat-Dunántúlon és a Délnyugat-Dunántúlon az ég később kiderülhet, ezeken a területeken köd is képződhet.

A nyugatira, délnyugatira forduló szél az éjszaka második felében több helyen élénkül meg, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +3 fok között várható, a derült, szélvédett nyugati és délnyugati területeken ennél hidegebbre is számíthatunk. Hajnalban az idő fokozatosan enyhül.

Szombaton a felhőzet általában közepesen vagy erősen felhős lesz, a délnyugati részen várható a legkevesebb felhő. Jelentős csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szelek több helyen megerősödnek, míg a délnyugati és az északkeleti területeken a légmozgás mérsékelt maradhat. Kora délután 8 és 13, északkeleten 6 és 7 fok közötti hőmérsékletek mérhetők.

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős idő várható. Egyes helyeken előfordulhat eső, zápor, a legkisebb valószínűséggel a délnyugati országrészben. A nyugati, északnyugati szelek széles körben megerősödnek, de az ország délnyugati harmadán a légmozgás mérsékelt maradhat. Hajnalban a hőmérsékletek általában 0 és +7 fok között alakulnak, a szélvédett délnyugati vidékeken hidegebb is lehet. Kora délután 9 és 15 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk.

Hétfőn az ég erősen felhős vagy borult lesz, majd a nap második felében délnyugatról kezd szakadozni, csökken a felhőzet. Egyes helyeken előfordulhat kisebb eső, zápor, főként az északkeleti országrészben. A nyugati, északnyugati szelek széles körben megerősödnek, különösen az északi, északkeleti országrészben helyenként viharossá fokozódhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között változik.

Az előrejelzés szerint a következő napokban hasonló időjárás várható, minimális erősségű széllel és kevés csapadékkal, ám februárhoz képest szokatlanul meleg időre számíthatunk, helyenként akár 20 fok is lehet. Ennek ellenére a korai tavasz okozta öröm nem feltétlenül indokolt, mivel számos negatív következménnyel járhat, többek között a mezőgazdaságra és az ökoszisztémára gyakorolt hatások miatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *