65 CSALÁDI HÁZAT KÍNÁLNAK FILLÉREKÉRT – 300 EZER FT A LEGOLCSÓBB HÁZ!

Elragadó!!! Ennyire bájos házakat lehet kapni mindössze 500 ezer forintért: mutatjuk, hol és hogyan keresd! Bűbájos vidéki otthonok elképesztő árakon!

Cikkünk megírásának időpontjában 145 meghirdetett árveréstalálható családi ház kategóriában, melyek kikiáltási árai között az egymillióhozközeli összeg éppúgy megtalálható, mint a 490 ezres vagy épp a 150 ezres.

Persze ennek is van hátulütője, amellett például, hogy sokan nem tartják túl etikusnak ezt a megoldást, számos esetben az épület lakottan kerül árverésre,további esetleges kellemetlenségeket eredményezve ezzel. Sokan a nagy spróolási lehetőség miatt mégis ezen módszer mellett döntenek, érdemes tudni, hogy jelenleg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, illetve a NAV is működtet elektronikus árverési felületet.

Hogyan működik az ingatlan árverés?

Az ingatlan árverés ugyanolyan árverés, mint az ingóságok esetében, azonban leggyakrabban, ha ilyen esettel találkozunk, akkor valamilyen tartozás törlesztése céljából történik az árverés. Fontos tudnunk, hogy a lakott ingatlan árverés sem ritkaság, egyes esetekben lakásokat például albérlőkkel együtt vehetünk meg (arról, hogy szerződünk-e velük továbbra is, mi magunk döntünk).

Az ingatlan árverés során az ingatlant meghirdetik a fent leírt online felületek egyikén, ritkábban személyesen, majd várják rá a liciteket. Azt, hogy az árverés meddig tart, mikor kiáltják ki a legalacsonyabb vételárat és meddig lehet licitálni, az illetékes szervtől függ. A kikiáltási ár rendszerint jóval alacsonyabb, mint az ingatlan valós ára, de minimum 50-70%-a annak. Az ingatlan árát egy, a NAV vagy a bírósági végrehajtó által kiválasztott becsüs értékeli fel.

Forrás

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *