Érkezik az első fagy – Mutatjuk mikor!

Bár vasárnap egy erős hidegfront éri el hazánkat, mely sarkvidéki levegőt hoz magával, a következő időszak nagyrészt száraznak ígérkezik. Hétfőn azonban az alacsonyabb területeken már az első őszi fagyok is megjelenhetnek, de ez a hűvös periódus nem lesz hosszantartó. A jövő hét közepére újra 20-25 fokos hőmérsékleti értékekkel lehet számolni a betakarítás során.

Az elmúlt hét folyamán kevés csapadék esett, az utóbbi 30 nap pedig a sokéves átlaghoz képest 10-40 mm-es csapadékhiánnyal zárt – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat friss jelentésében. A szeptember végi esők sok helyen telítették nedvességgel a felső talajréteget, mely azóta is jó vízellátottságú, kivéve az Alföld egyes részeit.

A száraz, meleg idő kedvező az ideális szemnedvesség eléréséhez. A repce és az őszi kalászosok számára a szeptember végi esők előnyösek voltak.

Az előrejelzések szerint a következő napokban is főként száraz idő várható, a hétvégéig növekvő hőmérséklettel, 20-25 fokos értékekkel. A vasárnapi hidegfront nem hoz jelentős csapadékot, de a hőmérséklet csökkenhet. A hideg időszak azonban rövid életű lesz, és a hét közepén újra 20-25 fokra emelkedik a hőmérséklet.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *