Celine Dion, nagyon súlyos állapotba került ma reggel! A híres énekesnő alig tud mozogni!

Aggasztó hírek érkeztek Céline Dionról: nagyon rosszul van az énekesnő: Céline Dion tavaly decemberben videóüzenetben árulta el rajongóinak, hogy merevember-szindrómában (SPS), vagy más néven Moersch-Woltmann szindrómában szenved.

A betegség miatt visszamondta az összes koncertjét 2024 tavaszáig. Most megszólalt az 55 éves énekesnő testvére, Claudette Dion és arról beszélt: Céline nagyon rossz állapotban van, de keményen küzd a betegsége ellen.

„Céline mindent megtesz azért, hogy felépüljön. Nagyon erős nő” – nyilatkozta Claudette a HELLO! Kanadának

Claudette elmondta, hogy Céline rengeteget szenved, a neurológiai betegségéből adódó izomgörcseit lehetetlenség kontrollálni, így – bár mindenben támogatják – keveset tehetnek azért, hogy enyhítsék a kínjait. 

„Ez egy olyan betegség, amelyről nagyon keveset tudunk” – nyilatkozta Claudette, és hozzátette, Céline fájdalmait úgy kell elképzelni, mint amikor éjszaka felébredünk arra, hogy begörcsölt a lábunk. 

Merevember-szindróma

Csak az utóbbi években fedezték fel, pontosabban csak az utóbbi években diagnosztizálták és különítették el, egységes kórképként kezelve az úgy nevezett merevember-szindrómát.

Az SPS egy rendkívül ritka idegrendszeri rendellenesség, ami különösen megkeseríti a benne szenvedők életét. Ők ugyanis olyan ingerekre adnak idegrendszeri, és ezen keresztül izomválaszokat, amelyek mások számára természetesnek számítanak.

Így például fény-, vagy zajhatásokra, érintésekre és a stresszre. Ezek hatására izomgörcsök indulnak el náluk, és ezek rendszeres ismétlődése miatt végül a végtagjaikat és a törzsüket folyamatos izommerevség jellemzi. A betegségről bővebben itt írtunk.

Az énekesnő 9 hónappal ezelőtt könnyek között tudatta a nagyközönséggel, hogy bármennyire hiányoznak neki a rajongói, jelenleg nem tud színpadra állni. A betegség ráadásul a hangképzésben is akadályozza őt, tehát nem csak arról van szó, hogy képtelen leküzdeni a fájdalmat, hanem énekelni is képtelen. 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *