Most közölték a tragikus hírt! Legyőzte daganatos betegsége, 69 évesen elhunyt a fantasztikus magyar…

Meghalt Greguss Sándor író, költő, filmkészítő – adta hírül a Magyar Szó.Greguss 1954-ben született Budapesten, írásai már 16 éves korától jelentek meg.

Tanulmányai végeztével egy időre matróznak állt, majd természet-, portré- és dokumentumfilmeket készített. Az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt feleségével, Fodor Rékával közösen hozták létre, orvosi missziókat szerveztek a fekete kontinensen.

2017-ben derült ki, hogy csontvelődaganattal küzd, csak heteket jósoltak neki, ám ő mégis meggyőgyult. Folytatta az alapítványi munkáját, majd 2022-ben amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) állapítottak nála. Az izomsorvadással járó betegség végül legyőzte a szervezetét.

„A filmjeimben mindig az érdekelt, azt akartam megörökíteni, ami elvész, eltűnik napjainkban a világból. Megtapasztaltam, hogy minél pontosabban mutatok rá valamire, története annál drámaibbá válik. Nehéz eldöntenem, mennyire jó, illetve mennyire sajnálatos, hogy a ránk bízott természetben, a gyermekeink életében és közvetlen környezetünkben találtam meg a legtöbb témát ezekhez a munkáimhoz” – vallotta korábban Greguss Sándor.

Forrás

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *