1 perce kaptuk a hírt : Újabb legenda került kórházba: mindenki a gyógyulásáért imádkozik

Komoly balesetet szenvedett Baranyi László. A 95 éves színész egy forgatásra igyekezett, amikor megbotlott és hatalmasat esett. Azonnal mentőt hívtak hozzá, akik akórházba szállították. Egy héttel később pedig a feleségét, Klára asszonyt érte baleset: eltört a szegycsontja. Az idős házaspár azóta is otthon lábadozik, és hetente kétszer egy kirendelt ápoló segít nekik.

A Blikk zuglói otthonában látogatta meg a Família Kft. című sorozat sikere óta az ország nagypapájaként emlegetett Laci bácsit és feleségét, akik hatalmas mosollyal, finom süteménnyel, kávéval és üdítővel fogadták stábunkat.

Laci bácsi a szívélyes üdvözlés után leült kényelmes karosszékébe, és amikor a pohara után nyúlt, arról kezdett el panaszkodni, hogy még mindig mennyire fáj a válla azok után, hogy október elején balesetet szenvedett. Mint mondja, Az unoka című filmben nyújtott alakítása után kereste meg egy külföldi rendező, és felkérte egy újabb mozira: épp a forgatásra sietett, amikor megbotlott.

– Valahogy megcsúszott, és szegénykém rosszul esett. Ez hat hete történt, és azóta már kutya baja, de néhány hétig mind a ketten sérülten feküdtünk itthon. A helyi önkormányzat azonban nagyon kedves volt, és küldött nekünk egy ápolót, aki mindenben segített nekünk, és azóta is hetente kétszer jár hozzánk – magyarázta Laci bácsi, aki ezután nehéz döntést hozott.

Bár a rendező fenntartotta számára a szerepet, a színész végül úgy döntött, nem vállalja.

– Vérzik a szívem érte. Jött néhány felkérés az utóbbi időben, de bevallom, a baleset után félek bármit is elvállalni, pedig a szívem vágyna rá. Kilencvenhárom éves koromig meg se kottyant az idős kor, de amióta 2021-ben elkaptam a covidot, és életemben először kórházba kerültem tizenhat napra, elhagyott az erőm. Akkor újra kellett tanulnom járni, azóta is bizonytalannak érzem a lábaimat és az egyensúlyom – sóhajtott a Família Kft. sztárja, aki bevallotta, egyre többet gondol az elmúlásra, ám mindenképpen szeretné megélni, hogy az általa írt forgatókönyvből Deák Kristóf rendezésében elkészüljön a film. A kész szöveg már a Nemzeti Filmintézetben van, jelenleg támogatásra várnak.

Laci bácsi fején már begyógyult a seb, ám a válla még hetekkel később is fáj, ez emlékezteti a peches balesetre /Fotó: Fuszek Gábor

– Nagy örömmel mondtam igent szerepre, egy idős embert kellett volna alakítanom, aki a végén meghal. Úgy gondoltam, ez a film szép és méltó befejezése lenne színészi pályafutásomnak.Épp egy próbafelvételre mentem, amikor megbotlottam a lépcsőn és hatalmasat estem. Az arcomat próbáltam a kezemben lévő aktatáskával védeni, de a szemüvegem így is betört és felcsúszott a homlokomra, a fejemből pedig ömlött a vér– idézi fel a történteket a színész, akinek a stábtagok azonnal a segítségére siettek.

Mentőt hívtak, akik beszállították a Honvéd Kórházba.

– A fejem betört, de más csontom nem sérült, a ball vállam viszont alaposan zúzódott, az egész karom lila volt. Még aznap hazaengedtek, de sokat kellett pihennem, és egy ideig fel volt kötve a karom – mesélte a színművész. – Szerencsére a sérüléseknek már nyoma sincs, de a vállam még mindig nagyon fáj, nem tudom a karom teljesen felemelni. Minden reggel tornáztatom, bízom benne, hogy nemsokára újra a régi lesz.

Forrás

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *